Zoek jij ook werkplezier en een nieuwe uitdaging? Check onze vacaturepagina.

Een goede bedrijfsadviseur verdient geld voor je

‘Richard Branson, een onconventionele ondernemer die lef toont en uitdagingen aangaat. Hij en bijvoorbeeld ook Elon Musk, zijn mannen met grote drijfveren. Deze mannen intrigeren mij. ‘Screw it. Let’s do it.’ Een uitspraak die mij wel bevalt’, merkt advocaat Frans Aarts op met een big smile.

 

Frans Aarts

Een visie die toch opmerkelijk genoemd mag worden voor de beroepsgroep advocaten met hun behoudende  imago.

Hoewel, advocaat? Frans weet niet of deze benaming past bij zijn passie, namelijk het begeleiden van ondernemers naar het zijn van succesvolle ondernemers. Nog te vaak wordt hij als brandblusser ingeroepen. Te laat dus. Deze functie is inherent aan zijn tak van sport; specialist insolventierecht en de rol van curator bij faillissementen.

Frans ambieert een rol  náást de ondernemer, in ‘goede tijden’. Een daadwerkelijke sparringpartner, een vernieuwer die betrokken wordt bij alle belangrijke zakelijke beslissingen. Of het nu gaat om het opzetten van nieuwe bedrijfsactiviteiten, financiering, personeel, huisvesting of de totale bedrijfsvoering. ‘Ik hou van zaken die soepel lopen’.

Frans kan de ondernemer een spiegel voorhouden en hem of haar helpen de weg te vinden of verborgen nieuwe paadjes te vinden die de ondernemer alleen nooit gevonden zou hebben.

‘Een ondernemer met een bedrijf van enige omvang, die mij als bedrijfsadviseur op structurele basis inhuurt, verdient mij minimaal 4 tot 5 keer terug!’ Een krasse uitspraak.

Frans vervolgt; ‘helaas zijn ondernemers die ondernemend zijn, vaak ongeduldig en willen niet wachten op een extern advies. Of overtuigd dat zij het zelf wel kunnen. Dat is jammer, want meer discipline in de besluitvorming  leidt tot het verminderen van risico’s en het meer optimaal benutten van kansen.’

Naast zijn vrouw – zijn soulmate – , hun 4 kinderen en Spaanse waterhond, heeft Frans nog energie voor tien. Hij vindt zelden rust. In zijn hoofd borrelt het van de ideeën. Sommige (bedrijfs)concepten worden uitgewerkt, al dan niet met een kleine denktank van personen.

Dit is het DNA dat hij deelt met de bedrijfsadviseurs en accountants van Euregio HabetsRoyen. Creativiteit, denken buiten het stramien in combinatie met de onbegrensde mogelijkheden van vandaag, lijken niet te passen bij het dagelijkse metier van een advocaat of accountant. Maar wel bij Frans en de vennoten van Euregio HabetsRoyen.  Deze samenwerking heeft inmiddels meerdere malen verrassende en succesvolle resultaten opgeleverd voor de ondernemer in Limburg. Krachten samenbrengen, gebruik maken van elkaars specialismen, dat is gewoon slim zaken doen.

Vandaar een welgemeend advies van Frans; ‘durf  te vertrouwen op anderen; dat  is de basis voor succes.’

 

Interview: Lilian Zeekaf
Juli 2016