Zoek jij ook werkplezier en een nieuwe uitdaging? Check onze vacaturepagina.

Blij met een goede mix van jonge en oudere werknemers.

Trots is het directieteam van Euregio HabetsRoyen op hun mix team van medewerkers. Er is namelijk veel aandacht voor de samenstelling van een evenwichtig team qua leeftijdsopbouw. Jonge en oudere medewerkers hebben elkaar nodig om scherp te blijven. Iedereen kijkt op een andere manier naar een bepaald onderwerp, zo kom je samen tot de beste oplossing. Oudere en meer ervaren medewerkers zijn onmisbaar om de jonge mensen te begeleiden. 

 

Aan de ene kant is er een nieuwe aanwas van jonge mensen die ambitie hebben om zich te ontwikkelen. Aan de andere kant de oudere werknemers die al heel wat jaartjes meedraaien. Met hun kennis en ervaring begeleiden zij de jonge mensen zodat deze nieuwe collega’s vertrouwen krijgen en kunnen groeien. De ouderen kennen de geschiedenis van het bedrijf en het wel en wee op de werkvloer. Voor de nieuwkomer is het prettig dat hij/zij met alle vragen terecht kan bij een collega.

 

Nieuwkomer Ralph Goijen

Ralph Goijen is zo’n nieuwkomer. “Ik heb In 2018 de hbo-opleiding accountancy afgerond. Daarna ben ik gestart bij een collega-accountantskantoor. Na een tijdje zocht ik naar meer afwisseling in mijn werk. Ik ben vooral geïnteresseerd in het klantcontact. Als het even kan wil ik graag doorgroeien in een klantgerichte rol. Bij Euregio HabetsRoyen werd mij die kans geboden en die heb ik ook zonder aarzeling aangegrepen.”

 

Informele sfeer, korte lijntjes

Ralph vervolgt: ‘Ik ben gestart in kantoor Valkenburg en werk nu al een tijdje in Margraten. De ruimtes in het pas gerenoveerde pand aan de Hoenderstraat 2b zijn ruim en licht en het is hier ook heerlijk werken. Samen met drie vakgenoten deel ik een kamer. De informele open sfeer en de korte, directe lijntjes bevallen mij prima. Mijn ervaren collega Roger Vrencken, maakt mij wegwijs in systemen, werkwijzen en procedures. Hierdoor heb ik snel mijn weg gevonden. Ik mag aanschuiven bij klantgesprekken tussen vennoten en ondernemers. Ook op die manier leer ik veel.’

 

Leren van elkaar

Roger Vrencken is blij met zijn nieuwe collega Ralph: “Hij is uit het goede hout gesneden”, lacht hij. “Ralph is betrokken, oprecht en respectvol. Eigenschappen die ik heel belangrijk vind en die ook de cultuur van Euregio HabetsRoyen kenmerken. Ik deel graag mijn kennis en ervaring aan een jonge generatie en vind het belangrijk om hier tijd vrij voor vrij te maken. 

De accountancybranche is bovendien volop in beweging. De wet- en regelgeving verandert continue en ICT-ontwikkelingen staan niet stil. Collega’s verdiepen zich in verschillende onderwerpen; daardoor kun je gebruik maken van elkaars kennis en weer van elkaar leren. Je moet er natuurlijk wel voor open staan. Goed luisteren en nieuwe ideeën inbrengen, dat heeft niets met leeftijd maar met instelling te maken. Op die manier kunnen we persoonlijk en bedrijfsmatig groeien. Ralph is bovendien goed opgeleid en biedt mij bijvoorbeeld hulp bij ingewikkelde posten. En dat niet alleen, de jonge generatie is handiger op het digitale vlak. Daar doe ik dan weer mijn voordeel mee. Ik vind dat sjiek en blijf zo met plezier werken!”

 

Boeien en binden

Ralph: “Er is een groot tekort aan accountants en daardoor liggen er veel kansen op de arbeidsmarkt. We worden ook regelmatig benaderd door recruiters. Een goed salaris is natuurlijk heel fijn. Toch vind ik en meerderen met mij, dat werkplezier, zelfstandigheid, een goede werk-prive balans én kansen krijgen om je blijvend te kunnen ontwikkelen nog belangrijker zijn. Daarmee laat je zien dat je medewerkers waardeert en bind je hen aan een organisatie.”

 

Een onmisbare buddy

Op de vraag of Ralph nog tips heeft voor Euregio HabetsRoyen of voor andere (accountants)kantoren? “In kantoor Valkenburg kon ik uiteraard voor vakinhoudelijke vragen bij de partners terecht, maar ik miste een vakgenoot op mijn kamer als direct klankbord, zoals nu Roger deze rol invult. Dat is echt heel waardevol. Ik denk dat het zinvol is om iedere nieuwe werknemer direct te koppelen aan een buddy op het specifieke vakgebied.” De directie zal deze tip zeker ter harte nemen. Wordt vervolgd.