Zoek jij ook werkplezier en een nieuwe uitdaging? Check onze vacaturepagina.

Aangenaam – Maurice Schols

Maak kennis met Maurice Schols, medewerker van Euregio HabetsRoyen

Achter de naam Euregio HabetsRoyen accountants & belastingadviseurs, schuilen velen namen c.q. vele medewerkers. Aangenaam kennismaken!

Dit maal spraken wij met Maurice Schols, een van de relatiebeheerders.

 

Wie is Maurice?

Maurice is 46 jaar en werkt al meer dan 22 jaar bij Euregio HabetsRoyen. ‘Na mijn stage ben ik als boekhouder gestart. Dat was in de tijd dat Math Royen nog de scepter zwaaide. Ik ben nooit meer weg gegaan, want het beviel mij bijzonder goed. Gaandeweg ben ik gegroeid naar mijn huidige functie als relatiebeheerder. In die functie, vergelijk het met een accountmanager, ben ik verantwoordelijk voor een aantal klanten. Ik ben hun vaste aanspreekpunt en regel ondermeer de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en uiteraard de jaarcijfers.’

 

Wat vind je het allerleukste aan je baan en wat vind je minder plezierig?

‘Allereerst de vaak persoonlijke relatie met de klanten. Ik ondersteun veel van ‘mijn’ –want zo zie ik het wel-klanten al heel wat jaren. Sommigen zijn inmiddels gegroeid van starter tot succesvolle ondernemer. Dat is mooi.

Daarnaast kan ik mijn eigen werk indelen, zolang de planning die wij samen met het team maken maar halen. Want afspraak is afspraak. Dat vind ik belangrijk en dat verwacht ik ook van anderen. Ik ben best ongeduldig als ik moet wachten op informatie’, voegt Maurice er eerlijk aan toe.

‘Natuurlijk werk ik niet alleen met succesvolle ondernemers. Soms moet een bedrijf de deuren sluiten. Dat zijn natuurlijk de minder plezierige kanten aan mijn werk’.

 

Is er in die 22 jaar veel veranderd?

‘Er is hier weinig verloop van zowel collega’s als klanten. De sfeer binnen ons kantoor is altijd heel fijn geweest. Natuurlijk heeft de komst van het internet veel veranderd. Ik kan mij de tijd nog herinneren dat internet slechts toegankelijk was via één PC voor het hele kantoor’, glimlacht Maurice.
‘Ook is de klant door ‘Google’ veel beter geïnformeerd dan vroeger. Als een klant een vraag aan ons stelt, weet hij of zij vaak het antwoord al, maar de ondernemer zoekt bevestiging omdat hij/zij ons vertrouwt.’

 

Waar kunnen wij Maurice tegenkomen na kantoortijd?

’s Morgens vroeg op mijn mountainbike in de bossen! Dan zijn er geen wandelaars en kan ik heerlijk fietsen. Uitdagend en tegelijkertijd ontspannend.

De meeste tijd breng ik echter tussen de paarden door. Door mijn vriendin die deelneemt aan dressuurwedstrijden, ben ik betrokken geraakt bij de paardensport. Wij zijn inmiddels beiden helemaal verknocht aan deze sport, zeker nu dat wij zelf twee paarden hebben.’

 

Wat zou je willen doen als je niet bij Euregio HabetsRoyen zou werken?

‘Dat is geen moeilijke vraag; een eigen manege, stoeterij of paardenpension. Dat zou prachtig zijn! Financieel onhaalbaar, maar wel heel leuk om over te dromen.’

 

 

 

Interview door Lilian Zeekaf
juli 2018