Zoek jij ook werkplezier en een nieuwe uitdaging? Check onze vacaturepagina.

Aangenaam – Ger van Geffen

Maak kennis met Ger van Geffen, medewerker van Euregio HabetsRoyen

Achter de naam Euregio HabetsRoyen accountants & belastingadviseurs, schuilen velen namen c.q. vele medewerkers. Aangenaam kennismaken!

Deze maand in gesprek met Ger van Geffen, een zeer ervaren salarisadministrateur.

 

Wie is Ger?

Ger is 56, getrouwd en heeft 2 kinderen en een labrador die altijd vrolijk kwispelt als hij thuis komt. Ruim 32 jaar maakt Ger al deel uit van het Euregio HabetsRoyen team en haar juridische voorgangers. Niet verwonderlijk dat hij al heel wat veranderingen heeft meegemaakt.

Ger is gestationeerd geweest in Maastricht, Valkenburg, Vilt en werkt nu al geruime tijd in Margraten met 3 collega salarisadministrateurs. Hij is ook voorzitter van de in dit jaar opgerichte personeelsvereniging.

 

Wat vind je het allerleukste aan je baan en wat vind je minder plezierig?

‘Ons werk is heel dynamisch en in tegenstelling tot velen wellicht denken absoluut niet saai. De regelgeving verandert voortdurend. Aan ons de taak om de consequenties van die regelgeving te overzien en toe te passen op de meest efficiënte manier voor onze klanten. Inmiddels is het eenvoudige werk grotendeels geautomatiseerd en is er meer tijd om de klanten te adviseren. Dat vind ik ook het leukste aan mijn job, het klantcontact.

De salarisadministratie van onze klanten moet vlekkeloos verlopen, iedere maand of periode weer. Dat is vaak stressvol, maar tevreden klanten maken veel goed.

 

Waarom zou je een bedrijf aanraden om hun salarisverwerking bij jullie uit te besteden?

‘Er zijn veel prijsvechters op de markt die met lage prijzen per loonstrook adverteren. Andere werkzaamheden worden dan nog apart in rekening gebracht. De salarissen zijn meestal de grootste kostenpost voor werkgevers en je kunt geld verdienen met een goed advies.

Onze loonstrook-prijs is gebaseerd op een compleet pakket aan dienstverlening. Wij verzorgen niet alleen de loonadministratie en loonaangifte, maar ook de pensioenopgave en bijvoorbeeld de arbeidscontracten voor nieuwe medewerkers. Foutloos én discreet. Namens onze klanten hebben wij ook contact met het UWV, de belastingdienst, verzekeringsmaatschappijen, arbodiensten etc.

Neem nu de AVG, de nieuwe privacywet. De invoering heeft veel consequenties voor werkgevers en werknemers. In ons salarisloket kan de klant zelf inloggen en zijn gegevens zien. Dit geldt ook voor de werknemer. Er is bijvoorbeeld geen gevoelig emailverkeer. Wij nemen de eventuele zorgen weg van een ondernemer. Hij kan zich focussen op het ondernemen. Dat is toch wat hij het liefste doet.’

 

Waar kunnen wij Ger tegenkomen na kantoortijd?

‘Uiteraard moet onze hond uitgelaten worden en ik loop graag met hem. Verder probeer ik regelmatig te rennen en ben ik lid van de plaatselijke carnavalsvereniging en lid van de ‘vrienden van Amby’.

 

Wat zou je willen doen als je niet bij Euregio HabetsRoyen zou werken?

‘Van alles. Dat lijkt misschien wat vaag, maar ik zou best hele andere jobs tijdelijk willen proberen. Lijkt mij leuk en verrassend, maar ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze als salarisadministrateur.’

 

 

 

Interview door Lilian Zeekaf