Zoek jij ook werkplezier en een nieuwe uitdaging? Check onze vacaturepagina.

Ondernemerschap; alert zijn en de markt in de gaten houden.

Ondernemerschap; alert zijn en de markt in de gaten houden.

“Als jonge man van 20 heb ik ooit gedroomd van een eigen zaak. Heb indertijd nog mijn middenstandsdiploma gehaald. Helaas nooit wat mee gedaan. Altijd was er wel een reden om niet door te zetten. Nu ben ik 52 en mijn droom is realiteit geworden. Hoe mooi is dat!”

Dat is zeker mooi en ook de reden waarom de sympathieke en ambitieuze Hans Kleijkers voorgedragen is voor de rubriek ‘Ijzersterke ondernemers’. Hans is gecertificeerd onderhoudsmonteur en runt zijn eigen brandbeveiligingsbedrijf ‘HK Safety’. Hans zorgt ervoor dat menig MKB-bedrijf voorzien is van adequaat materiaal. Ondermeer brandblusmiddelen die het verschil kunnen zijn tussen een beginnend brandje en faillissement!

 

20 Jaar vakmanschap

Hans is een vakman in hart en nieren en kon bogen over meer dan 20 jaar ervaring in de brandveiligheidsbranche, toen hij door een reorganisatie van een groot gerenommeerd bedrijf zijn baan verloor. 
‘Dat was een heftige periode. Ik heb een gezin, huis, studerende kinderen en dito financiële verplichtingen. Er moest wat gebeuren en ik wilde niet meer afhankelijk zijn van een werkgever” vertelt Hans over zijn besluit zo’n twee jaar geleden. ‘Ik nam het heft in eigen handen en ging in gesprek met Euregio HabetsRoyen.’

 

De accountant als sparringpartner

Aan adviseur Raymond Jaeqx van Euregio HabetsRoyen vertelde hij over zijn ambitie om eindelijk zijn droom waar te maken en een eigen bedrijf te starten.
‘Twintig jaar vakmanschap en een groot netwerk, mocht ik niet zomaar verloren laten gaan. Raymond werd mijn sparringpartner. Want een ding was zeker, als ik de stap zou wagen, moest het op een verantwoorde manier gaan. Aan onbezonnenheid heb ik een bloedhekel. Ik wilde niet zoals zo vele startende ondernemers, binnen een paar jaar er weer mee stoppen.

Wij spraken uitgebreid over het ondernemerschap, de uitdagingen, de noodzakelijke investeringen maar zeker ook over de risico’s. In begrijpende taal werd mij uitgelegd hoeveel omzet ik moest draaien om er als gezin van te kunnen leven.’ Weloverwogen en met positieve steun van zijn adviseur heeft Hans de stap durven te maken.

 

Concurrentie

‘De concurrentie is groot’ vervolgt Hans zijn verhaal, ‘maar over werk heb ik niet te klagen’.
De klanten vertrouwen hem. Een vriendelijke, ervaren vakman met alle erkende kwaliteitscertificaten in zijn zak én 24/7 bereikbaar.
‘Ja, de kracht van een eenpitter is de persoonlijke relatie met de klanten. Zij krijgen mij altijd rechtstreeks aan de telefoon en dat wordt gewaardeerd!’.
Mond tot mond reclame zorgt voor nieuwe aanwas van klanten. Ook zijn actieve rol in het verenigingsleven en het bezoeken van netwerkbijeenkomsten dragen hieraan bij.

 

Heel Nederland

In zijn loods heeft hij voldoende voorraad om direct te leveren wat de klant vraagt. Met veel plezier rijdt hij met zijn professioneel ingerichte bus, heel Nederland door. Samen met een ex-collega die gespecialiseerd is in (algemene) beveiliging kunnen beide heren een breed dienstenpakket aanbieden. Voor grote klussen kan Hans rekenen op goede, gecertificeerde collega’s in de branche.

 

Blijft spannend

Hans heeft zijn zaakjes op orde. Hij geniet van zijn zelfstandig ondernemerschap en neemt de verplichte administratieklussen voor lief. ‘Mijn administratie is gekoppeld aan een online boekhoudprogramma. Dat scheelt tijd en ik heb altijd inzage in mijn financiën.
Een ding is zeker, ondernemer zijn is fantastisch, maar je moet alert blijven en de markt in de gaten houden. Het blijft spannend!’

 

 

 

Interview: Lilian Zeekaf