Zoek jij ook werkplezier en een nieuwe uitdaging? Check onze vacaturepagina.

Aangenaam – Miriam op den Buijsch

Achter de naam Euregio HabetsRoyen accountants & belastingadviseurs, schuilen velen namen c.q. vele medewerkers. Aangenaam kennismaken!

 

‘Het wordt misschien saai, maar ik sluit mij aan bij de verhalen van mijn collega’s. Het is gewoon fijn werken bij Euregio HabetsRoyen’. Miriam Op den Buijsch, al meer dan 20 jaar werkzaam bij het accountantskantoor zegt het met grote overtuiging. Deze relatiebeheerder met haar eigen klantenportefeuille weet waarover ze spreekt; Miriam heeft het bij vorige werkgevers wel eens anders meegemaakt.

‘Onderschat het werken in een vertrouwde omgeving niet. De lijnen zijn kort en er wordt geluisterd. Je kunt hier ‘alles’ zeggen en men doet er ook wat mee. Tja, vult ze lachend aan, niet altijd. Ik heb soms informatie van de partners nodig, maar enkele van hen zijn echt moeilijk bereikbaar. Dat is wel eens lastig’. Miriam maakt er echter geen punt van. Samen met de collega’s weet ze van aanpakken. ‘Eigen verantwoordelijkheid krijgen en nemen is hier heel gewoon. Dat verhoogt je werkplezier en haalt het beste uit mensen!’

 

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Miriam ‘Ik werkte vroeger voor het ‘Voedselvoorzienings in- en verkoopbureau’, onder de vlag van het Ministerie van Landbouw en Visserij in Hoensbroek. Een van mijn collega’s was de echtgenote van Ger Penders en de toen jonge Raymond Jaeqx was een van de uitzendkrachten. Mijn eerste ontmoeting met de heren.

Acht jaar later kreeg ik een baan bij een accountantskantoor in Heerlen. Een traditioneel bureau dat nog weinig affiniteit had met medewerkers die zelf verantwoordelijkheid voor hun werk kunnen en willen nemen. Het bureau stak meer tijd in controle dan in begeleiding. Er werd weinig flexibiliteit getoond. Als werkende ouder had ik daar last van.

Inmiddels was Ger Penders vennoot bij Euregio HabetsRoyen en hij heeft mij toen overgehaald om voor hen te komen werken. Daar heb ik niet lang over na hoeven te denken!’, aldus Miriam.

 

Bewegen, vakantie en muziek

Op de vraag waar we Miriam buiten kantooruren kunnen vinden, antwoordt ze: ‘we weten allemaal dat wij teveel tijd doorbrengen achter de computer, dus bewegen is een noodzaak. Gelukkig vind ik hardlopen leuk en samen wandelen in en rondom Ubachsberg is heerlijk’.

Al 20 jaar bezoekt Miriam en haar gezin het dorpje Stalida ofwel Stalis op Kreta, zo’n 30 km van de luchthaven aldaar. Het dorpje en de mensen hebben het hart van Miriam en haar gezin gestolen. Miriam: ‘voor ons voelt het als een tweede huis’.

In oktober zul je Miriam niet in Kreta vinden; de oktoberfeesten in Sittard wil ze voor geen goud missen. Dat geldt ook voor de carnaval. Afgelopen jaar is de Limburgse in Keulen geweest. De muziek en de sfeer van de ‘Kölner Karneval’ bevalt haar wel. Miriam is een echte levensgenieter!

 

 

 

Interview door Lilian Zeekaf
Juni 2019