Zoek jij ook werkplezier en een nieuwe uitdaging? Check onze vacaturepagina.

Aangenaam – Joyce den Harder

Maak kennis met Joyce den Harder, partner van Euregio HabetsRoyen

Joyce den Harder, accountant en een van de vier partners-directeuren van Euregio HabetsRoyen, straalt als zij over haar werk spreekt. Zij draait haar hand niet om voor een meer dan volle en uitdagende werkweek. Haar agenda wordt vooral bepaald door de vele bezoeken die ze brengt aan bedrijven. ‘Dat vind ik het fascinerende aan mijn job; de mensen achter een bedrijf leren kennen. Als je luistert en oprechte interesse toont, krijg je een goed inzicht in hetgeen de ondernemer drijft, waarvan hij al langer droomt en waarmee hij eventueel worstelt’.

 

Oprechte luisteraar

‘Als accountant moet je uiteraard je vak beheersen, over bedrijfseconomische kennis beschikken en de branche kennen waarin de betreffende ondernemer actief is. Het belangrijkste van ons vak is echter – en dat vind ik oprecht – luisteren, meedenken en sparren. Wat zijn de plannen van een ondernemer? Hoe kunnen wij hem het beste helpen in zijn bedrijfsontwikkeling? Wat zijn zijn persoonlijke wensen in het kader van een welverdiend pensioen? Deze en meer onderwerpen kunnen alleen in alle openheid besproken worden als er wederzijds vertrouwen is. Is een ondernemer niet open en eerlijk? Dan kan ons advies ook niet volledig zijn’.

 

Sparringspartner

Naast haar uitgebreide klantenportefeuille geeft Joyce den Harder, samen met Ger Penders, Raymond Jaeqx en Gerard Creuëls leiding aan een team van ca. 50 medewerkers. Joyce; ‘Het bevalt mij zeer goed om de verantwoordelijkheid van het kantoor te delen met mijn partners. Alle competenties hebben wij in huis. Daarom zijn mijn collega’s ook kundige sparringpartners, zeker als er moeilijke dossiers op tafel liggen. De algemene taken die betrekking hebben op de bedrijfsvoering zijn verdeeld onder de partners. Niet bewust, dat is zo gegroeid. In mijn rol als compliance officer schenk ik veel aandacht aan ons kwaliteitsniveau en intern kwaliteitssysteem’, aldus de enige vrouwelijke partner.

 

Ontplooiing

Met haar coachende stijl van leidinggeven probeert Joyce het beste uit mensen te halen. Ze is trots op haar team. ‘Wij onderkennen het belang van voortdurende ontwikkeling van onze medewerkers. Stilzitten is geen optie. Dat is ook een uitdaging voor de komende tijd; jonge medewerkers begeleiden en ervaren, enthousiaste medewerkers vasthouden en voldoende kansen bieden. Ook het optimaal gebruik maken van de automatiseringsmogelijkheden voor repeterende of standaard werkzaamheden, heeft onze volle aandacht. Onze adviserende rol is en blijft het allerbelangrijkste. De ondernemer heeft hier het meeste baat bij. Daar gaan we voor!’ De vastberadenheid van Joyce is overtuigend. Zij gaat met vertrouwen de toekomst tegemoet.

 

Interview door Lilian Zeekaf
September 2019