Zoek jij ook werkplezier en een nieuwe uitdaging? Check onze vacaturepagina.

Aangenaam – Corrie Bessems

Maak kennis met Corrie Bessems, medewerker van Euregio HabetsRoyen

Achter de naam Euregio HabetsRoyen accountants & belastingadviseurs, schuilen velen namen c.q. vele medewerkers. Aangenaam kennismaken!

Dit keer in gesprek met Corrie Bessems, boekhouder kantoor Berg & Terblijt, links op de foto naast collega Angie Anten. Op 20 november 2018 was Corrie 18 jaar in dienst bij Euregio HabetsRoyen. Chapeau Corrie!

 

Waarom ben je indertijd dit vak in gegaan?

‘Ik ben gek op cijfers. Altijd al geweest en op de middelbare school was ik een kei in wiskunde. Het uitzoekwerk om de boekhouding kloppend te krijgen vind ik een uitdaging. Mij maakt het ook niets uit hoe de administratie wordt aangeleverd. Rekeningen en bonnetjes in een schoenendoos of digitaal, ik maak er een kloppende boekhouding van’, lacht Corrie.

 

Je bent al 18 jaar loyaal aan Euregio HabetsRoyen?

Zoals gezegd doe ik het werk graag, maar EHR kent ook goede secundaire voorwaarden. Ook vroeger al toen Math Royen vennoot was. Ik wilde weer aan het werk nadat ik de eerste jaren van het moederschap thuis was gebleven en koos als voorbereiding voor mijn herintreding de opleiding ‘boekhouden en financiële administratie’. Nadat ik deze met succes had afgerond kon ik bij HabetsRoyen aan de slag. Door de flexibiliteit in uren kon ik deze baan goed combineren met de kinderen. Tijdens de piekbelasting van het kantoor maakte ik veel uren, daarna had ik weer verschillende dagen vrij. Een win-win situatie.’

 

Hoe is jouw werkomgeving veranderd?

Corrie; ‘Tja, vroeger ging bijvoorbeeld het klantencontact er veel formeler aan toe dan nu. Er was maar een telefoon op de afdeling boekhouding -nauwelijks meer voor te stellen- en één persoon verzorgde de contacten met de klanten. Dat is in positieve zin veranderd; iedereen heeft nu persoonlijk contact met de klanten. Dat wordt door ons en door de klanten gewaardeerd. Doordat ik zo lang hier werk, ken ik sommige klanten al 18 jaar. Daarmee heb ik inmiddels een fijne band mee opgebouwd.

De digitale ontwikkeling heeft sowieso ons werk en de samenwerking met de klanten veranderd. De boekhouding is nu via internet toegankelijk, dat was vroeger een gesloten circuit’, lacht Corrie.

 

Wat had je vroeger willen worden?

Over het antwoord hoeft Corrie niet lang na te denken: ‘ik wilde laborant of advocaat worden. Natuur- en scheikunde vond ik, net als wiskunde, leuke vakken.’ Corrie was dus een echt Bèta-meisje. ‘Het vak van advocaat leek mij ook interessant. Ik heb in het verleden een cursus Sociaal Verzekeringsrecht gevolgd. Het toepassen van het wetboek vond en vind ik fascinerend.

Desalniettemin blijft het werk bij Euregio HabetsRoyen mij boeien. Ik hou van mijn vak, vooral als het geen standaard-boekhouding betreft. Geef mij maar de ingewikkelde klussen. Door de diversiteit aan klanten in de verschillende branches blijft het werk afwisselend.’

Corrie zit dus op haar plek. Wij zullen niet vreemd opkijken als Corrie tot haar pensioengerechtigde leeftijd vol overgave blijft werken bij het team van Euregio HabetsRoyen!

 

 

 

Interview door Lilian Zeekaf