Zoek jij ook werkplezier en een nieuwe uitdaging? Check onze vacaturepagina.

Aangenaam – Angie Anten

Achter de naam Euregio HabetsRoyen accountants & belastingadviseurs, schuilen velen namen c.q. vele medewerkers. Aangenaam kennismaken!

In het kantoor Berg & Terblijt ontmoeten we Angie Anten, 23 jaar jong.
‘Ik werk pas 1,5 jaar bij Euregio HabetsRoyen en heb het prima naar mijn zin. Gelukkig word ik goed begeleid door mijn collega’s en niet aan mijn lot overgelaten. Een goede sfeer binnen het kantoor vind ik erg belangrijk om mijn werk goed te kunnen doen. Hier wordt ook de inbreng van ideeën op prijs gesteld, dat heb ik wel eens anders meegemaakt’, zegt Angie.

 

Van interieurdesign naar accountancy.

Heb je altijd in de accountancy willen werken? Angie begint te lachen; ‘ik heb een opleiding interieurdesign afgerond. Het was echter moeilijk hierin een baan te vinden en ik had geen interesse om zelfstandig ondernemer te worden. Tijdens de opleiding ontdekte ik wel mijn belangstelling voor de financiële kant van het ondernemerschap.

Daarom heb ik een bewuste keuze gemaakt voor de opleiding van junior assistent accountant. Deze MBO-opleiding heb ik succesvol afgerond. Ik volg nu het programma ‘Associate degree Accountancy’ aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Dat betekent dat ik 3 dagen werk en 2 studiedagen kan besteden aan de opleiding.
In juli dit jaar hoop ik het programma af te ronden. Daarna kan ik doorstromen naar de bachelor opleiding Accountancy of Finance, Tax and Advice, ook weer in Eindhoven.

 

Afwisselend werk

Angie: ‘Ik werk net zo lief voor een kleine MKB-er of ondersteun de accountant bij een groot bedrijf met meerdere vestigingen. Elke bedrijf heeft zo’n zijn eigen uitdagingen. Een MKB-er is gefocust op zijn corebusiness en wilt primair dat de boekhouding correct verzorgd wordt zodat hij hier geen omkijken naar heeft.
Een groot bedrijf heeft vaak een eigen boekhouder in dienst. De accountant heeft daar meer de rol van financieel adviseur c.q. is een deskundige sparringpartner voor de directie. Reuze interessant!’

 

Wat doet Angie om af te schakelen van werk en studie?

‘Als ik de tijd er voor vind, ga ik graag hardlopen. Maar ik mis ook wel een beetje het creatief bezig zijn. Daarom ben ik in mijn vrije tijd regelmatig bezig met het maken van allerlei dingen van diverse materialen. Van bruikbare zaken tot decoratieve knutselwerkjes’.

 

Jong en vol ambitie.

Angie; ‘Ja, ik kijk er naar uit om te groeien in dit vak! Ik hoop dat ik op die manier nog lang bij Euregio HabetsRoyen kan blijven werken en veel kan leren. De afwisseling is groot en dat maakt het werk zo leuk.

Wij zijn benieuwd wat de toekomst brengt voor Angie!

 

 

 

Interview door Lilian Zeekaf
Februari 2019